Kwas chlebowy półwytrawny
towar niedostępny
Opis
Kwas chlebowy półwytrawny - kwaśny smak przełamany nutą słodyczy. Słodszy brat kwasu wytrawnego. Ten sam, doskonały bukiet smakowy i właściwości zdrowotne. Niewiele kalorii. Butelka 0,33 litra zawiera mniej kalorii niż jabłko. Jesteś miłośnikiem słodszych smaków? Musisz skosztować! Składniki: woda, cukier brzozowy, cukier trzcinowy, słód żytni, mąka żytnia, słód jęczmienny.
- Fermentowany na zakwasie żytnim - Nasz kwas warzymy na zakwasie żytnim. Tym samym, z którego wypieka się najzdrowsze chleby na świecie.
- Naturalny probiotyk - Według badań wykonanych przez laboratorium J.S. Hamilton, nasz kwas chlebowy zawiera prawie 4 miliardy bakterii fermentacji mlekowej w 100 ml. Sprawozdanie z badań jest dostępne na naszej stronie: manufakturakwasu.pl
- Zawiera żywe kultury bakterii Lactobacillus - Laboratorium J.S. Hamilton zidentyfikowało w naszym kwasie chlebowym szczepy bakterii probiotycznych Lactobacillus pentosus/plantarum/paraplantarum. Raport z badań znajdziesz na naszej stronie: manufakturakwasu.pl
- Smaczny i orzeźwiający - Młody kwas chlebowy to lekko kwaśne nuty z domieszką słodyczy. W miarę dojrzewania nabiera bardziej zdecydowanego charakteru. Spróbuj sam. Taki, jak lubisz.
- Niskokaloryczny - Butelka 0,33 l naszego kwasu chlebowego zawiera mniej niż 89 kcal.
- Bezalkoholowy - Kwas chlebowy zawiera mniej niż 0,5% alkoholu, co według polskiego ustawodawstwa kwalifikuje go do napojów bezalkoholowych. Niewielkie ilości alkoholu w kwasie chlebowym powstają na skutek naturalnej fermentacji.
Kwas chlebowy z naszej Manufaktury zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego. Należy przechowywać go w warunkach chłodniczych.
Wartość odżywcza kwasu chlebowego półwytrawnego w 100 ml produktu.
Wartość energetyczna | 115 kj / 27kcal |
Tłuszcz | 0 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 6,3 g |
W tym cukry | 2,3 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Charakterystyka:
Pojemność: 330 ml
Składniki: woda, cukier brzozowy, cukier trzcinowy, słód żytni, mąka żytnia, słód jęczmienny.
Pasteryzowany
Zawartość alkoholu: <0,5%