Kwas chlebowy wytrawny
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Kwas chlebowy wytrawny - kwaśny smak z nutą karmelu. Swój niepowtarzalny aromat zawdzięcza procesowi naturalnej fermentacji na zakwasie żytnim. Zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, będące naturalnym probiotykiem. Jest naturalnie nagazowany, bezalkoholowy i niskoenergetyczny. Butelka 0,33 litra zawiera mniej kalorii niż połówka jabłka. Jest jak wino. Dojrzewa, zmienia swój smak. Młody jest delikatny, lekko słodki. Dojrzały eksploduje w ustach pełnym aromatem, łaskocząc podniebienie fontanną bąbelków. Skosztujesz? Musisz skosztować! Składniki: woda, cukier trzcinowy, słód żytni, mąka żytnia, słód jęczmienny.
- Fermentowany na zakwasie żytnim - Nasz kwas warzymy na zakwasie żytnim. Tym samym, z którego wypieka się najzdrowsze chleby na świecie.
- Naturalny probiotyk - Według badań wykonanych przez laboratorium J.S. Hamilton, nasz kwas chlebowy zawiera prawie 4 miliardy bakterii fermentacji mlekowej w 100 ml. Sprawozdanie z badań jest dostępne na naszej stronie: manufakturakwasu.pl
- Zawiera żywe kultury bakterii Lactobacillus - Laboratorium J.S. Hamilton zidentyfikowało w naszym kwasie chlebowym szczepy bakterii probiotycznych Lactobacillus pentosus/plantarum/paraplantarum. Raport z badań znajdziesz na naszej stronie: manufakturakwasu.pl
- Smaczny i orzeźwiający - Młody kwas chlebowy to lekko kwaśne nuty z domieszką słodyczy. W miarę dojrzewania nabiera bardziej zdecydowanego charakteru. Spróbuj sam. Taki, jak lubisz.
- Niskokaloryczny - Butelka 0,33 l naszego kwasu chlebowego wytrawnego zawiera mniej niż 49.5 kcal. To niewiele więcej niż w połówce jabłka.
Kwas chlebowy z naszej Manufaktury zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego. Należy przechowywać go w warunkach chłodniczych.
Jak smakuje kwas chlebowy?
Smak kwasu chlebowego zależy od zakwasu użytego do produkcji oraz okresu fermentacji. Kwas, podobnie jak wino, wraz z upływem czasu dojrzewa. Zmienia się wtedy jego aromat i bukiet smakowy. Gdy skosztujesz różnych gatunków, z pewnością to wyczujesz! Napoje wytwarzane w Manufakturze Kwasu to odmiany wytrawne i półwytrawne. Kwasowość waha się w nich od łagodnej do intensywnej. To samo można powiedzieć o słodyczy. Odmiany półwytrawne mają jej zdecydowanie więcej. Który kwas zamówisz na początek? Wypróbuj wszystkie, aby znaleźć swój ulubiony smak!
Wartość odżywcza kwasu chlebowego wytrawnego w 100 ml produktu.
Wartość energetyczna | 64 kj / 15kcal |
Tłuszcz | 0 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 3,4 g |
W tym cukry | 2,04 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Charakterystyka:
Pojemność: 330 ml
Składniki: woda, cukier trzcinowy, słód żytni, mąka żytnia, słód jęczmienny.
Pasteryzowany
Zawartość alkoholu: <0,5%